Επιλογή Σελίδας

Αισώπου Κόμιξ 

του Σάκη Σερέφα

Ο Ψεύτης Βοσκός και άλλοι μύθοι
5ος  χρόνος!

«…Να μαζεύουμε φρέσκο αέρα του δάσους! Να τον συσκευάζουμε σε μπαλόνια και να τον πουλάμε στην πόλη!…»
Δύο οδοιπόροι, δύο τράγοι, ένας βοσκός με τα προβατάκια του, μια αλεπού αλλά και δύο σταφύλια, έρχονται στο χώρο σας για να δώσουν «αέρα εξοχής»! Ο Σάκης Σερέφας με το ιδιότυπο χιούμορ του, διασκευάζει 4 διαφορετικούς μύθους του Αισώπου: Ο ψεύτης Βοσκός, Οι δύο Τράγοι, Η Αλεπού και τα Σταφύλια, Οι δύο Φίλοι και η Αρκούδα.
Διδακτικοί και διαχρονικοί, οι μύθοι του Αισώπου συναρπάζουν παιδιά κάθε ηλικίας!

Έγραψαν για τον Αίσωπο :

 

…Οι τρεις αυτοί ηθοποιοί έχουν ως θίασος, δύναμη και ενέργεια που θα ζήλευαν (ή θα έπρεπε να έχουν) πολυπληθή σχήματα. Η προσωπικότητα του καθενός συμβάλει στην ομαδική σύνθεση. Σώματα ασκημένα και σε εγρήγορση, πρόσωπα λαμπερά, καθαρότητα κίνησης, καθαρός λόγος. Απουσιάζει η προσποίηση και η κούραση της επαναληπτικής πράξης. Η μεταμόρφωση των ρόλων γλυκιά, ήρεμη και ομαλή. Το πολύ δύσκολο, φαντάζει εύκολο. Γι’ αυτό κι όταν βλέπεις και κυρίως νιώθεις αυτή την μαγική αύρα που είναι συνάρτηση του ελέγχου των εκφραστικών μέσων, άσκησης και επιμονής, ακριβείας και συντονισμού, προσφορά σεβασμού και αγάπης και τέλος λάμψη ψυχής, αισθάνεσαι και ξαναθυμάσαι τη μαγεία του θεάτρου…”

Στέφανος Π. Νταλάσης

Καλλιτεχνικός Δ/ντής – Σκηνοθέτης

 “…Ο αυθορμητισμός βάζει λοιπόν τα καλά του, επειδή οι ατάκες που ακούς, είναι- το λιγότερο -απίστευτες. Τόση φαντασία να κινείται στον αέρα δεν την βρίσκεις εύκολα. Αν ο στόχος των δημιουργών ήταν εξ αρχής να βοηθήσουν τα παιδιά στο να μάθουν να έχουν το θάρρος της γνώμης τους, να σκέφτονται και να αναρωτιούνται, τότε όλα πήγαν κατ΄ ευχήν. Μάλιστα, όταν λέω ότι τα παιδιά μπαίνουν στην διαδικασία να σκέφτονται, δεν αναφέρομαι σε κάτι αόριστο και αφηρημένο, άλλα σε θέματα που αργά ή γρήγορα θα συναντήσουν αναπόφευκτα στην ζωή τους. Βλέπε βία, πόλεμο, αξία της φιλίας, ψέμα, μεγαλομανία, αχαριστία, πλούτη και άλλα πολλά…

…Η μουσική και το τραγούδι, και οι κινήσεις των ηθοποιών είναι ασταμάτητες και συνδυάζουν με εκκωφαντικά διακριτικό τρόπο διάφορα είδη θεάτρου, όπως η πρόζα, η μάσκα και η παντομίμα. Οι ηθοποιοί καταφέρνουν να γίνουν φίλοι των παιδιών από την πρώτη στιγμή!

για το rejected.gr, Σίμος Παράσχος

http://rejected.gr/subs/views/kids/aisopou-comics2.html

 “…Η έξυπνη σκηνοθετική δουλειά του Τάσου Ράτζου ήταν εμφανής κυρίως στον τρόπο με τον οποίο οι ηθοποιοί διαχώριζαν τη θέση τους από τον ρόλο και πλησίαζαν τα παιδιά…Το clue της παράστασης πάντως είναι η επαφή με τα μικρά παιδιά κι η ανατροφοδότηση. Στα θετικά της σκηνοθεσίας συνυπολογίζεται ασφαλώς και το γεγονός ότι πρόκειται για μια παράσταση που κατάφερε να εκμεταλλευτεί και να αναδείξει τα δυνατά σημεία του κάθε ηθοποιού χωρίς αυτό να ξενίζει ή να γίνεται επί τούτου…”

Πηγή http://www.exostispress.gr/Article/aisopou-komix-2-apo-tin-etaireia-theatrou-mikros-borras#ixzz3tIbAanyv

Κείμενο: Σάκης Σερέφας
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό: Μαγδαληνή Σίγα
Ενδυματολογία: Ιωάννα Παγιατάκη
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Φωτογραφία: Άρης Ράμμος
Διδασκαλία κρουστών: Δημήτρης Ράπτης
Διδασκαλία τραγουδιών : Έλσα Μουρατίδου

Παίζουν:

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Δανάη Κλάδη

Μάρκος Τότσκας

Αγορα Εισητηρίων
close slider

Αγορά Εισητηρίων για την παράσταση "ο Ραφτάκος των Λέξεων" σε όλες τις πόλεις:

https://www.ticketservices.gr/event/o-raftakos-ton-lexeon-mikros-vorras/

Υπεύθυνοι επικοινωνίας

Παιδική Σκηνή  (Οι μήνες, Ο ραφτάκος των λέξεων)

Τζούλια Παρασκευοπούλου

Τ: 6977 212 237

Νεανική Σκηνή (Οδύσσεια, Ελένη) 

Τατιάνα Νικολαΐδου

Τ: 6934 600 074

Βραδυνή Σκηνή (Viral Thess)

Μαρία Χατζηαστερίου

Τ: 6986 600 725

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ