«Ο Μικρός Βορράς είναι ένα βότσαλο που ψάρεψα για την κόρη μου,
που όταν το τρίψεις λάμπει σαν διαμάντι»

13 Χρόνια Μικρός Βορράς
«Θέατρο για όλους, Θέατρο Παντού»

Πώς δημιουργήθηκε ο Μικρός Βορράς;

Ο Μικρός Βορράς ιδρύθηκε την άνοιξη του 2012, την περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης, όπου διαπιστώθηκε η ολοένα αυξανόμενη ανάγκη της θεατρικής παιδείας για τα παιδιά και τους/τις νέους/ες. Έτσι, δημιουργήσαμε τη θεατρική μας παρέα με σκοπό οι παραστάσεις μας να ταξιδεύουν παντού, όπου υπάρχουν παιδιά, σε σχολεία, μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ταξιδέψει από την Κέρκυρα μέχρι τον Άη Στράτη και από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη, για να ανταμώσουμε με τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους και να γεμίσουμε θέατρο τις καρδιές τους.

Ποια είναι φιλοσοφία μας;

Για όλους και όλες εμάς που απαρτίζουμε τον Μικρό Βορρά, ο κεντρικός μας στόχος είναι η δημιουργία ποιοτικών παραστάσεων με πλούσιο περιεχόμενο, υψηλή αισθητική και ποικίλα αφηγηματικά μέσα που τροφοδοτούν την φαντασία των θεατ(ρι)ών και τους προσφέρουν θεατρική γνώση. Για αυτό τον λόγο ο Μικρός Βορράς συνεργάζεται διαχρονικά με σπουδαίους/ες καλλιτέχνες & καλλιτέχνιδες, ηθοποιούς, μουσικούς, χορογράφους κλπ. διακεκριμένους/ες σε Ελλάδα και εξωτερικό με χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στον τομέα τους.

Τι κάνουμε;

Ο Μικρός Βορράς, με απόλυτη αφοσίωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, εφαρμόζει σε όλες του τις παραστάσεις τις αρχές του εκπαιδευτικού δράματος, με την χρήση πολλαπλών αφηγηματικών μέσων που αναδεικνύουν την ποικιλομορφία του θεάτρου. Ο σκοπός είναι να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι θεατές, μικροί και μεγάλοι, θα κινητοποιούνται να εκφραστούν, να μοιραστούν και να αλληλεπιδράσουν, συμμετέχοντας με ενεργό τρόπο στην θεατρική δημιουργία, διαδραματίζοντας ζωτικό και ζωογόνο ρόλο στη συλλογική θέαση.

Ταυτόχρονα, επειδή ο Μικρός Βορράς είναι ζωντανός οργανισμός και αλληλεπιδρά με το κοινωνικό σύνολο, «ακούει» την πόλη και έχει ανάγκη να παρέμβει στο κοινωνικό γίγνεσθαι, οι παραστάσεις και τα εκπαιδευτικά μας εργαστήρια έχουν στόχο να δημιουργήσουν πυρήνες διαλόγου.

Έτσι, θέλοντας να συνδράμουμε απο το δικό μας μετερίζι στην πρόληψη και τη διαχείριση της έμφυλης βίας, ήμασταν η πρώτη θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης που έφερε στην πόλη τη συμμετοχική πρακτική του Θεάτρου – Forum με την παράσταση #Support_Hara για εφήβους/ες και εκπαιδευτικούς. Το θεατρικό έτος 2023-2024 αποφασίσαμε όλες οι παραγωγές και τα εργαστήρια μας να διαπνέονται από τις αξίες της ενεργούς πολιτότητας.

Ακριβώς με το ίδιο κίνητρο για κινητοποίηση και δράση, ως ομάδα διαχρονικά «ακουμπάμε» στις κοινωνικές ανάγκες, συμμετέχοντας σε κοινωφελείς δράσεις σε συνεργασία με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, διασφαλίζοντας ότι όλα τα παιδιά, από κάθε κοινωνική κατηγορία, ανεξαρτήτου καταγωγής ή γλώσσας, θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το θέατρο και τη θεατρική διαδικασία.

Γινόμαστε σύγχρονοι «παραμυθάδες»
όπως άλλοτε η γιαγιά και ο παππούς,
αλλά και μοντέρνοι «ραψωδοί» – «αφηγητές»

Τα μέλη της ομάδας μας

Τάσος Ράτζος

Τάσος Ράτζος

Τάσος Ράτζος

Τάσος Ράτζος

Καλλιτεχνικός διευθυντής

Έχει σκηνοθετήσει στο Εθνικό Θέατρο, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στα σημαντικότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Ελλάδας. Υπήρξε εμψυχωτής και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε στο Τμήμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης του Θεατρολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (2008-2009). Δίδαξε υποκριτική στις δραματικές σχολές ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ, ΙΑΣΜΟΣ, στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ καθώς και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, της οποίας διετέλεσε και διευθυντής σπουδών (2005-2009). Παραστάσεις των έργων του έχουν παιχτεί σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βερολίνο, Σκόπια, Κύπρος, Αλβανία).
Facebook: Tasos Ratzos Instagram: tasos_ratzos email: tasosratzos@gmail.com
Ιωάννα Παγιατάκη

Ιωάννα Παγιατάκη

Ιωάννα Παγιατάκη

Ιωάννα Παγιατάκη

Ηθοποιός

Απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθήνας με ειδικότητα παραδοσιακούς χορούς και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ΜΟΡΦΩΝ του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ της Αθήνας.

Ως ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει στο Εθνικό Θέατρο,στο Θέατρο Εμπρός, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, και σε πολλά έργα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για το Θέατρο για Παιδιά. Το Εκπαιδευτικό Δράμα. Το Ελλήνικό Λαϊκό παραμύθι, το Θέατρο του Καταπιεσμένου, Butoh, Βιοενέργεια κλπ.

Για τρία χρόνια συνεργάστηκε στενά με τη Μελίνα Χατζηγεωργίου (διδάσκουσα του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου) στο μάθημα θεάτρου στο ΠΣΠΘ, η οποία υπήρξε ο μέντοράς της στο Εκπαιδευτικό Δράμα.

Δίδαξε θέατρο για παιδιά στο ΠΣΠΘ σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων ,σε ιδιωτικές ομάδες, υποκριτική-αυτοσχεδιασμό στην ανώτερη δραματική σχολή Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου, συνεργάστηκε με το Future Library, στο πρόγραμμα ”Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος”, και συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια με τον βρεφονηπιακό σταθμό Καραμελένια.

Είναι ιδρυτικό μέλος, βοηθός σκηνοθέτη και ενδυματολόγος της εταιρείας θεάτρου Μικρός Βορράς που δημιουργεί κυρίως διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά.

Επικοινωνία : τηλ. 2315-311191, 6972-422947
Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ηθοποιός

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς». Παρακολούθησε σεμινάρια Υποκριτικής, Σκηνοθεσίας, Φωνητικής, Κλόουν, Θεάτρου FORUM, Απαγγελίας, και Εκπαιδευτικού Δράματος, με τους Ανδρέα Μανωλικάκη (Actors Studio), Γιάννη Παρασκευόπουλο, Ταξιάρχη Χάνο, Ερατώ Πίσση, Andrian Jackson, Γρηγόρη Βαλτινό, Άκη Σακελαρίου, Μελίνα Χατζηγεωργίου και Φλώρα Σπύρου. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τις θεατρικές ομάδες «mammals», «Ars Moriendi», «Monks», «DOT Ensemble»,και το Θέατρο «Τ». Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Τάσο Ράτζο, Γλυκερία Καλαϊτζή, Θάνο Νίκα, Αλέξανδρο Κωχ, Γιάννη Μαυρόπουλο, Χάρη Θώμο και Παύλο Δανελάτο, μεταξύ άλλων στις παραστάσεις: «Έντα Γκάμπλερ» του Χένρικ Ίψεν, «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη, «Χειμερινό Ηλιοστάσιο» του Ρόλαντ Σίμμελπφενιγκ, «Φαίδρας Έρως» της Σάρα Κέην, «Εισβολή!» του Γιόνας Χάσσεν Κεμίρι, «Σαλώμη» του Όσκαρ Ουάϊλντ, «Το αριστούργημα» του Κρίστιαν Λόλλικε, «Όπερα της πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, και το «100» των Christopher Heimann, Neil Monaghan, Diene Petterle, κ.α Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Αν αργήσω κοιμήσου» του Άκη Δήμου και «Θα σε πάρει ο δρόμος» του Σάκη Σερέφα στη θεατρική ομάδα του Δήμου Βόλβης. Έχει πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους με συμμετοχή σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (“Σαρμάκο- Μια ιστορία του βορρά”) και σε διεθνή Φεστιβάλ (Der Gast – Sidero & Chaliva), σε μουσικά βίντεο κλιπ, και σε τηλεοπτικά και διαδικτυακά διαφημιστικά σποτ. Με την εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς» συνεργάζεται ανελλιπώς από το 2012, ως ηθοποιός στις παραστάσεις: «#Support_Hara», «Viral Thess» του Σάκη Σερέφα, «Ομήρου Ιλιάδα», «Τίτος Ανδρόνικος» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, «Σφαγείο» του Ιλάν Χατσόρ, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, «Αισώπου Κόμιξ 2» του Σάκη Σερέφα, και «Ο Ραφτάκος των Λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Στον Μικρό Βορρά έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάϊλντ, «Τρεις…κι ο Αίσωπος!» σε κείμενα του Θοδωρή Παπαϊωάννου και «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ. Από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2022 ήταν υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου του «Μικρού Βορρά» για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Facebook: Alexandros Nikolaidis

Instagram: alexandros_nikolaidis_

Αλεξάνδρα

Αλεξάνδρα Κασιούμη

Αλεξάνδρα

Αλεξάνδρα Κασιούμη

Η Αλεξάνδρα Κασιούμη γεννήθηκε το 1982 στα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς». Παρακολούθησε σεμινάρια Υποκριτικής, Θεάτρου Ντοκουμέντο, Φωνητικής, και Υποκριτικής στην κάμερα, με τους Κώστα Τσιάνο, Χάρη Πεχλιβανίδη, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Γιούλα Μιχαήλ και Μάκη Παπαδημητρίου. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Αλέξανδρο Πανταζούδη, Αχιλλέα Ψαλτόπουλο, Στεφανία Παπαμιχαήλ, Τζίμη Κούρτη, Θεόφιλο Λάλο μεταξύ άλλων στις παραστάσεις: «Πλαστελίνη», «Οι Μαστοί του Τειρεσία», «The Mall», «Χερ Κόλπερτ», «Το Σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα», αλλά και με τους Δημήτρη Αδάμη, Αλέξη Ράπτη, Δόμνα Ζαφειροπούλου σε παιδικές και βρεφικές παραστάσεις. Από το 2018 συνεργάζεται με την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Dot2Dot στους τομείς του βιωματικού τουρισμού σε διαδραστικές ξεναγήσεις σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς(Goethe Institut Thessaloniki, Europride 2024, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο κ.α.) Έχει συνεργαστεί ως θεατροπαιδαγωγός σε παιδιά και εφήβους με το ΚΘΒΕ, το Κέντρο Προαγωγής Πολιτισμού και Υγείας του ΑΠΘ, το Αριστοτέλειο Θέατρο και διάφορους δήμους (Παιονίας, Αγίου Ευστρατίου κ.α.), αλλά και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και στο πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για ΑΜΕΑ «Ζητούνται Ήρωες». Αλλά και ως εμψυχώτρια σε ομάδες ενηλίκων στην Θεσσαλονίκη, στην Ιερισσό και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Από το 2021 συνεργάζεται με την θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς» στην οργάνωση και εκτέλεση περιοδείας, αλλά και ως υπεύθυνη της νεανικής σκηνής.
Μυρσίνη

Μυρσίνη Καρματζόγλου

Μυρσίνη

Μυρσίνη Καρματζόγλου

Ηθοποιός

Μυρσίνη Καρματζόγλου Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση Θεάτρου – Κινηματογράφου (2014). Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. (2020). Τελειόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Συμμετείχε ως εμψυχώτρια στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. (2015-2019). Από το 2016, με έδρα τη Θεσσαλονίκη συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσική συνθέτης. Ενδεικτικά: Roberto Zucco σκην. Μιχάλης Σιώνας (2024), Ευριπίδου Άλκιστις σκην. Γιάννης Μαυρόπουλος (2023), Swallow σκην. Χάρης Θώμος (2023), Η φωτιά και η θάλασσα σκην. Εύη Σαρμή (2023). Μουσική σύνθεση και σκηνοθεσία: Oleanna (2023). Συνεργάστηκε με τις ομάδες «Monks», «DOT ensemble». Ως μέλος του Μικρού Βορρά ξεκίνησε το 2022 με την παράσταση Ο Ηρακλής… αλλιώς σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου και τώρα συνεχίζει με την παράσταση Ο Εγωιστής Γίγαντας σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Νικολαϊδη
Ανθούλα

Ανθούλα Αηδώνη

Ανθούλα

Ανθούλα Αηδώνη

Ηθοποιός

Η Ανθούλα Αηδώνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 1996. Είναι απόφοιτους του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Δημήτρης Χορν στην κατεύθυνση θεάτρου- Κινηματογράφου και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, με κατεύθυνση την Υποκριτική, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πάνω στη Δημιουργική Γραφή (creative writing). Φοίτησε για ένα εξάμηνο στη RESAD, στην Μαδρίτη, πάνω στο Musical Theater και έχει συνεργαστεί με το Πανελλήνιο Δύκτιο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας θεάτρου “ΜΟΝΚS” και έχει συνεργαστεί με τις θεατρικές ομάδες “K’s Blink”, “Άνθρωπος στη Θάλασσα” και με το “Θέατρο Τ”. Με τον Μικρό Βορρά ξεκίνησε τη συνεργασία της το 2022 με την παράσταση “Ο Σιμιγδαλένιος”, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Παράσχου και τώρα συνεχίζει τη συνεργασία της με την ομάδα, συμμετέχοντας στις παραστάσεις “ Ελένη του Ευρυπίδη” και “Teen Talk”.
Άγγελος

Άγγελος Γουγούσης

Άγγελος

Άγγελος Γουγούσης

Ηθοποιός

Ο Άγγελος Γουγούσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2000. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς και είναι ενεργός στο καλλιτεχνικό χώρο της πόλης, έχοντας συμμετάσχει σε ποικιλία δρώμενων στην κινηματογραφική και θεατρική σκηνή, όπως «Dracula» και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» Η συνεργασία του με τον Μικρό Βορρά ξεκίνησε με την παραγωγή «Ο Ηρακλής Αλλιώς» και συνεχίζεται με την παράσταση «Ο Εγωιστής Γίγαντας». Στον ελεύθερο του χρόνο ταξιδεύει, διαβάζει και αθλείται.
Νικόλας

Νικόλας Δρίγκας

Νικόλας

Νικόλας Δρίγκας

Ηθοποιός

Ο Νικόλας Δρίγκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2001. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ανδρέα Βουτσινά, ενώ έχει συμμετάσχει στο εφηβικό εργαστήρι υποκριτικής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Από το 2023 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο. Δείγματα της δουλειάς του είναι οι παραστάσεις «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου (2024), «Εκκένωση» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα (2023) και «Hum@nitarium» της Στέλλας Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα (2023). Η συνεργασία του με τον Μικρό Βορρά ξεκίνησε με την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε Σεντ Εξυπερί, σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Νικολαΐδη.
Νεκταρία

Νεκταρία Γκαγκαβούζη

Νεκταρία

Νεκταρία Γκαγκαβούζη

Η Νεκταρία Γκαγκαβούζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 2002. Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Βασίλη Διαμαντόπουλου (2023). Από το 2023 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο. Δείγμα της δουλειάς της είναι η παιδική παράσταση « Η Σχολή Μαγείας Και ο Μυστικός Γρίφος » (2023-2024), των Twimagination σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφορίδη. Η συνεργασία της με τον Μικρό Βορρά ξεκίνησε με την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε Σεντ Εξυπερί, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Θέατρο για όλους, θέατρο παντού!

Οι παραστάσεις μας «ταξιδεύουν» στα σχολεία για να ενισχύσουν τη δουλειά των εκπαιδευτικών και να προσφέρουν μια ώρα απόδρασης στη χώρα της φαντασίας χωρίς να κάνουν βήμα από τα θρανία.

Για λίγο, ο χώρος του σχολείου αλλάζει χαρακτήρα και μέσα από τη διάδραση και τη βιωματική συμμετοχή, οι μαθητές μοιράζονται εμπειρίες, ιδέες αλλά και συναισθήματα.

Στους δάσκαλους και στους καθηγητές προσφέρεται δωρεάν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για πριν και μετά την παράσταση, το οποίο έχουν σχεδιάσει η καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ., Μελίνα Χατζηγεωργίου, η θεατρολόγος, ειδικευμένη στο Drama in Education, Άννα Παπαφίγκου και η εκπαιδευτικός ειδικευμένη στο θέατρο στην εκπαίδευση, Φλώρα Σπύρου.

Μέχρι σήμερα, ο «Μικρός Βορράς» δεν σταμάτησε να περιοδεύει σε σχολεία και χώρους πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας. Με στόχο να δουν τα παιδιά ποιοτικό θέατρο ταξιδεύει και στα πιο απομακρυσμένα χωριά – φτάσαμε μέχρι σε σχολεία στην Κέρκυρα, την Ικαρία, την Κρήτη, αλλά και την Κω.

Έτερη, βασική δραστηριότητα του «Μικρού Βορρά» είναι η συμμετοχή με παιδικές παραστάσεις σε φεστιβάλ και γιορτές για παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

• Παραθινούπολη 2015 (Δήμος Καλαμαριάς)
• Χώρος τεχνών Βέροιας, Χριστούγεννα 2014
• Τεχνότοπος 2014 και 2015 (Δήμος Θεσσαλονίκης)
• Bazaar φίλων μέριμνας του παιδιού, 2015

Αγοράστε Εισιτήρια
close slider

Ο Ραφτάκος των λέξεων από τον Μικρό Βορρά | Εισιτήρια online! | More.com

Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11:30

Δημοτικό Θέατρο Αμπελοκήπων "Αλέξης Μινωτής"

Τάσος Ράτζος

Καλλιτεχνικός διευθυντής

Έχει σκηνοθετήσει στο Εθνικό Θέατρο, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στα σημαντικότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Ελλάδας.

Υπήρξε εμψυχωτής και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε στο Τμήμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης του Θεατρολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (2008-2009).

Δίδαξε υποκριτική στις δραματικές σχολές ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ, ΙΑΣΜΟΣ, στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ καθώς και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, της οποίας διετέλεσε και διευθυντής σπουδών (2005-2009).

Παραστάσεις των έργων του έχουν παιχτεί σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βερολίνο, Σκόπια, Κύπρος, Αλβανία).

Facebook: Tasos Ratzos

Instagram: tasos_ratzos

email: tasosratzos@gmail.com

Ιωάννα Παγιατάκη

Ηθοποιός

Απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθήνας με ειδικότητα παραδοσιακούς χορούς και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ΜΟΡΦΩΝ του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ της Αθήνας.

Ως ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει στο Εθνικό Θέατρο,στο Θέατρο Εμπρός, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, και σε πολλά έργα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για το Θέατρο για Παιδιά. Το Εκπαιδευτικό Δράμα. Το Ελλήνικό Λαϊκό παραμύθι, το Θέατρο του Καταπιεσμένου, Butoh, Βιοενέργεια κλπ.

Για τρία χρόνια συνεργάστηκε στενά με τη Μελίνα Χατζηγεωργίου (διδάσκουσα του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου) στο μάθημα θεάτρου στο ΠΣΠΘ, η οποία υπήρξε ο μέντοράς της στο Εκπαιδευτικό Δράμα.

Δίδαξε θέατρο για παιδιά στο ΠΣΠΘ σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων ,σε ιδιωτικές ομάδες, υποκριτική-αυτοσχεδιασμό στην ανώτερη δραματική σχολή Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου, συνεργάστηκε με το Future Library, στο πρόγραμμα ”Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος”, και συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια με τον βρεφονηπιακό σταθμό Καραμελένια.

Είναι ιδρυτικό μέλος, βοηθός σκηνοθέτη και ενδυματολόγος της εταιρείας θεάτρου Μικρός Βορράς που δημιουργεί κυρίως διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά.

Επικοινωνία : τηλ. 2315-311191, 6972-422947

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ηθοποιός

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς». Παρακολούθησε σεμινάρια Υποκριτικής, Σκηνοθεσίας, Φωνητικής, Κλόουν, Απαγγελίας, και Εκπαιδευτικού Δράματος, με τους Ανδρέα Μανωλικάκη (Actors Studio), Γιάννη Παρασκευόπουλο, Ταξιάρχη Χάνο, Ερατώ Πίσση, Γρηγόρη Βαλτινό, Άκη Σακελαρίου, Μελίνα Χατζηγεωργίου και Φλώρα Σπύρου.

Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τις θεατρικές ομάδες «mammals», «Ars Moriendi», και το Θέατρο «Τ».

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Τάσο Ράτζο, Γλυκερία Καλαϊτζή, Θάνο Νίκα, Αλέξανδρο Κωχ και Παύλο Δανελάτο, μεταξύ άλλων στις παραστάσεις: «Χειμερινό Ηλιοστάσιο», «Φαίδρας Έρως», «Εισβολή!», «Σαλώμη», «Το αριστούργημα», «Όπερα της πεντάρας» κ.α

Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Αν αργήσω κοιμήσου» του Άκη Δήμου και «Θα σε πάρει ο δρόμος» του Σάκη Σερέφα στη θεατρική ομάδα του Δήμου Βόλβης, και έχει συμμετάσχει σε performance, κινηματογραφικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους με συμμετοχή σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μουσικά βίντεο κλιπ, και σε τηλεοπτικά και διαδικτυακά διαφημιστικά σποτ.

Με την εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς» συνεργάζεται ανελλιπώς από το 2012, ως ηθοποιός στις παραστάσεις: «Viral Thess» του Σάκη Σερέφα, «Ομήρου Ιλιάδα», «Τίτος Ανδρόνικος» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, «Σφαγείο» του Ιλάν Χατσόρ, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, «Αισώπου Κόμιξ 2» (ο ψεύτης βοσκός και άλλοι μύθοι) του Σάκη Σερέφα, και «Ο Ραφτάκος των Λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Έχει επίσης σκηνοθετήσει την παράσταση «Τρεις…κι ο Αίσωπος!» σε κείμενα του Θοδωρή Παπαϊωάννου.

Από τον Οκτώβριο του 2017 είναι υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου του «Μικρού Βορρά» για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Facebook: Alexandros Nikolaidis

Instagram: alexandros_nikolaidis_

© MIKROS VORRAS 2024  ALL RIGHTS RESERVED