Ο Ραφτάκος των λέξεων

του Αντώνη Παπαθεοδούλου

6ος Χρόνος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Θεατρική διασκευή: Μικρός Βορράς
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό – Κοστούμια: Ελένη Ιωαννίδου
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Σχεδιασμός αφίσας: Ντόρη Λούκρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη
Διδασκαλία Τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου
Φωτογραφίες: Ζαφείρης Σαλμανλής
Παίζουν: Σωκράτης Λογοθέτης, Μαίρη Λιόλιου, Γιάννης Μονοκρούσος

«Απ΄ ό,τι κάλλη έχει άνθρωπος, τα λόγια έχουν τη χάρη
να κάμουσιν κάθε καρδιάν παρηγοριά να πάρει»

Με στίχους από τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου ξεκινά ο Αντώνης Παπαθεοδούλου το βιβλίο του και ο Μικρός Βορράς εμπνέεται και ζωντανεύει το αγαπημένο αυτό παραμύθι αξιοποιώντας όλες τις τεχνικές του θεάτρου και της διάδρασης.

Σε μια μικρή πόλη, που ίσως να μοιάζει με τις υπόλοιπες, ζει ένας ταπεινός και ιδιαίτερος ράφτης που δεν μοιάζει όμως με κανέναν άλλο! Ένας ράφτης που ντύνει όλη την πόλη με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Δεν χρησιμοποιεί μάλλινη ή μεταξωτή κλωστή αλλά χρησιμοποίει το μυστικό του, που δεν γνωρίζει κανείς παρά μόνο αυτός… τις λέξεις! Τα χρόνια όμως περνάνε, η μικρή πόλη μεγαλώνει και ο κόσμος αρχίζει να ακολουθεί την μόδα. Όλοι ξεχνούν τον ραφτάκο και αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά. Κάποτε στην πόλη όμως πέφτει ένας φοβερός χειμώνας και οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν για να ζεσταθούν…
όμως δεν καταφέρνουν τίποτα και τότε… ξαναθυμούνται τον μοναδικό τους ράφτη!

 

Φρέσκο, τρυφερό, συγκινητικό… ένα έργο που κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στη ψυχή των παιδιών για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες. Για την φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.

Είδαν την παράσταση κι έγραψαν λίγα λόγια

Γράφει η Δελίνα Βασιλειάδη

“Πολύ ενδιαφέρουσα η σκηνοθεσία του χαρισματικού Τάσου Ράτζου-δεν περιμέναμε, η αλήθεια είναι, κάτι λιγότερο με βάση τα προηγούμενα δείγματα γραφής. Μόλις με τρεις ηθοποιούς κατόρθωσε να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα της πόλης, του πλήθους, των πολλών ανθρώπων. Και με τι ευκολία οι ταλαντούχοι ηθοποιοί ενάλλασσαν τους ρόλους τους… Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η αρχή του έργου, όπου οι ηθοποιοί παρουσιάζουν στα παιδιά τα μουσικά όργανα που θα χρησιμοποιηθούν στην παράσταση και μιλούν για τη μουσική που βρίσκεται γύρω μας, παντού, σε κάθε κίνηση, σε κάθε χτύπο, μέσα μας. Αρκεί να ανοίξουμε την καρδιά μας και όλα γύρω μας θα γίνουν μουσική. Σημαντικό, επίσης, στοιχείο της παράστασης είναι η διάδραση. Τα παιδιά δεν παραμένουν μόνο θεατές του έργου, αλλά συμμετέχουν ενεργά στη δράση και στην εξέλιξη της ιστορίας βοηθώντας με τις ιδέες και τις λέξεις τους τους ηθοποιούς, όποτε αυτό τους ζητηθεί.

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα Μικρός Βορράς για την πολύ όμορφη παράσταση που μας χάρισε. Περιμένουμε εναγωνίως και τις επόμενες δουλειές της.”

 

“Παρακολουθήσαμε χθες τη θεατρική παράσταση “ραφτακος των λέξεων” ήταν μια εξαιρετική παιδική παράσταση, με πολύ ωραία απόδοση των νοημάτων για μικρούς και μεγάλους θεατρόφιλους και οι ηθοποιοί είχαν εξαιρετική ενέργεια και μεταδοτικότητα. Αναμένουμε με μεγάλη χαρά την επόμενη επίσκεψη σας στην Αλεξανδρούπολη”

Σοφία Τσέκουρα

 

“Υπέροχος ο ραφτακος!!Παρουσιάζετε με πολύ λυρικο τρόπο κάτι που συμβαίνει καθημερινά γύρω μας και το προσπερνάμε,την ανθρώπινη επαφή!Πως γίνεται διαφορετική η ζωή μας αν δίνουμε αξία και συναίσθημα στο κάθε τι…μπράβο σας!”

Ζωή Κουμαροπούλου

 

“Παρακολουθησαμε την παράσταση Ο ραφτακος των λέξεων κ πραγματικά δεν έχω λέξεις να περιγράψω πόσο πολύ μας άρεσε! Δίνετε απλόχερα στα παιδιά (και στα μικρά κ στα μεγάλα) “χαρά”, “ενθουσιασμό”, “αγάπη”! Μπράβο σας. Σας ευχαριστούμε πολύ”

Κατερίνα Λανίδου

 

“Όπου κι αν παίζουν, μην τους χάσετε γιατί είναι υπέροχοι!!! Είδαμε τον ραφτάκο των λέξεων και ενθουσιαστήκαμε!!!”

Αγνή Τσαπουρνιά

Αγοράστε Εισιτήρια
close slider

Ο Ραφτάκος των λέξεων από τον Μικρό Βορρά | Εισιτήρια online! | More.com

Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11:30

Δημοτικό Θέατρο Αμπελοκήπων "Αλέξης Μινωτής"

© MIKROS VORRAS 2024  ALL RIGHTS RESERVED