Επιλογή Σελίδας

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Το εφηβικό εργαστήρι του Μικρού Βορρά συνεχίζει

για τέταρτη χρονιά το ταξίδι του!

Έχουν συμπληρωθεί σχεδόν δώδεκα χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο Μικρός Βορράς και μπήκε για πρώτη φορά στη ζωή της πόλης. Και επτά χρόνια από τη δημιουργία της επαγγελματικής εφηβικής σκηνής. Μια σκηνή που καθημερινά ταξιδεύει σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και παρουσιάζει μεγάλα έργα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, την «Ελένη» του Ευριπίδη, την «Οδύσσεια» και την «Ιλιάδα» του Ομήρου αλλά και θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα, όπως η παράσταση Θεάτρου Forum #Sapport_Hara. Οι ηθοποιοί μας έρχονται σε καθημερινή βιωματική αλληλεπίδραση με εφήβους και με σύγχρονες θεατροπαιδαγωγικές μεθόδους, οδηγούν τους νέους σε μικρές δικές τους δημιουργίες με βάση το εκπαιδευτικό δράμα και τα παιχνίδια ρόλων.

Οι έφηβοι έχουν ανάγκη από ανθρώπους που ξέρουν να ακούν τα όνειρά τους αλλά και τους φόβους τους, έχουν ανάγκη από μια στέγη που θα τους προσφέρει αυτή τη συναισθηματικά ασφάλεια της άφοβης έκφρασης. Με όλη μας την αγάπη αλλά και την υπευθυνότητα πραγματοποιούμε αυτό το εργαστήρι. Για να δώσουμε χώρο στις νεανικές φωτιές και στις λάμψεις τους να ανακαλύψουμε τις σκιές που θα γίνουν σήματα για να βρούμε ξανά τη χαμένη μας παιδικότητα. Αυτή η χαμένη παιδικότητα είναι η ουσία του θεάτρου.

Εμψυχωτές του εργαστηρίου είναι η θεατροπαιδαγωγός-σκηνοθέτις, Ελευθερία Καμπαγιοβάνη και ο ηθοποιός, Χρήστος Τσάβος. Υπεύθυνη για τα μαθήματα του εκπαιδευτικού δράματος είναι η Μελίνα Χατζηγεωργίου, δασκάλα και θεατροπαιδαγωγός, με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Εκπαιδευτικό Δράμα και η Άβρα Αυδή, φιλόλογος και θεατροπαιδαγωγός, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Αρχαίο Θέατρο.

Η εφηβεία είναι μια ηλικία-ορόσημο για τις ζωές μας. Είναι το μονοπάτι που γεφυρώνει τη παιδική μας ηλικία με τις χαρές και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης. Όλα είναι πιο έντονα, τα συναισθήματα, ο έρωτας, ο θυμός, οι αλλαγές. Και η ελευθερία. Οι ενήλικες πολλές φορές βρίσκουν καταφύγιο στην αιώνια εφηβεία, ενώ οι έφηβοι βιάζονται να την ξεπεράσουν. Στα θεατρικά μας εργαστήρια με πλήρη σεβασμό και ενσυναίσθηση σε αυτήν την μετάβαση, δίνουμε το βήμα μέσα από σύγχρονες θεατροπαιδγωγικές μεθόδους στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να εκφραστούν, να συλλογιστούν, να αλληλεπιδράσουν και να δημιουργήσουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Ηλεκτρονικά στο mail: mikrosvorras@gmail.com
Τηλεφωνικά στο 6985-858932 /6934600074
Υπεύθυνη οργάνωσης εργαστηρίου: Ελευθερία Καμπαγιοβάνη

 

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσινάρης
Χρήσιμες Πληροφορίες

Για παιδιά από 12 ετών (Γυμνασίου-Λυκείου):

– Διάρκεια:  κάθε Σάββατο (Οκτώβριος μέχρι τέλος Μαΐου)

– Τόπος: Transcendence – αγωγός τέχνης (Πολυξένης Αντωνίου 4, Κέντρο Θεσσαλονίκη)

– Ώρες: 12:00-15:00

– Κόστος συμμετοχής 45 ευρώ/μήνα (για αδέρφια 35 ευρώ/μήνα)

Υπεύθυνοι εργαστηρίου:
Ελευθερία Καμπαγιοβάνη
Χρήστος Τσάβος

Αγορά Εισιτηρίων
close slider

Αγορά εισιτηρίων από:

Ο Ραφτάκος των λέξεων στα Ιωάννινα | https://www.more.com/theater/christmas/o-raftakos-ton-lekseon-sta-ioannina/

 

Υπεύθυνες οργάνωσης παραστάσεων:

 

-Παιδική Σκηνή  [Ο Εγωιστής Γίγαντας, Τρεις... κι ο Αίσωπος, Ο Ραφτάκος των λέξεων, Ο Σιμιγδαλένιος]

Ελευθερία Καμπαγιοβάνη  Τ: 6985 858 932

 

-Νεανική Σκηνή [#Support_Hara, Ιλιάδα, Οδύσσεια, Ελένη]

Αλεξάνδρα Κασιούμη Τ: 6934 600 074

 

-Περιοδεία (όλες οι παραστάσεις)

Αλεξάνδρα Κασιούμη Τ: 6972 442 996

-Θεατρικά Εργαστήρια 

Ελευθερία Καμπαγιοβάνη Τ: 6985 858 932

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ