Επιλογή Σελίδας

Κοινωνική δράση

Εκτός από σχολεία, πολυχώρους και γιορτές, εμείς, η παρέα του «Μικρού Βορρά» θέλουμε και επιδιώκουμε να πηγαίνουμε όπου υπάρχουν παιδιά.

 

#odysseia

O Μικρός Βορράς , με κοινωνικό έργο που φροντίζει να φέρνει το θέατρο σε ευπαθείς ομάδες. Οι παραστάσεις μας έρχονταιγια να μεταδώσουν τη θεατρική εμπειρία και να προσφέρουν τη χαρά της συμμετοχής σε όσους την έχουν ανάγκη. Σε συνεργασία με τη EUNIC πραγματοποιούμε το πρόγραμμα #Odysseia. Σε αυτό συμμετέχουν παιδιά με περιορισμένες ευκαιρίες ενασχόλησης με την τέχνη, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2019. Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων στα οποία ειδικοί επαγγελματίες αλλά και οι ηθοποιοί του Μικρού Βορρά θα συνεργαστούν με εφήβους με κύριο στόχο την ανάπτυξη των εκφραστικών τους μέσων, την καλλιέργεια των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και την ενδυνάμωσή τους μέσω της θεατρικής τέχνης αλλά και τη χαρά της συνεργασίας και της δημιουργίας.

Σχεδιασμός, εμψύχωση των εργαστηρίων:
Άβρα Αυδή, φιλόλογος, θεατροπαιδαγωγός
Χριστίνα Γιαγκούλη, θεατροπαιδαγωγός
Μελίνα Χατζηγεωργίου, θεατροπαιδαγωγός
Φωτεινή Παπαχαραλάμπους, ψυχολόγος, ΜSc ψυχοθεραπεύτρια

μια θεατρική δημιουργία σε εξέλιξη #odysseia

…οδύσσεια για τη δική μας τη ζωή

Η EUNIC (European Union National Institutes for Culture –Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), είναι το δίκτυο εθνικών πολιτιστικών ινστιτούτων της Ευρώπης, με 36 μέλη από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Τα μέλη της EUNIC έχουν ενωθεί σε περισσότερες από 100 ομάδες παγκοσμίως για να συνεργαστούν σε κοινά προγράμματα. Η απόστολή της EUNIC είναι να οικοδομίσει την εμπιστοσύνη και την κατανόηση μεταξύ των λαών της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου μέσω του πολιτισμού. Τα μέλη της  EUNIC Θεσσαλονίκης είναι: το  Βritish Council,  το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης, Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και  το Ελληνο-Ισπανικό Κέντρο Πολιτισμού- «Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα».

Επίσης, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας δράσης έχουμε δώσει δωρεάν παραστάσεις σε ιδρύματα και νοσοκομεία, όπως το Παιδογκολογικό Τμήμα του ΑΧΕΠΑ και στο αντίστοιχο τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο Ψυχολογικό Κέντρο στο Φύλλιρο και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπως η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, Αμυμώνη και σε εκδηλώσεις της Μέριμνας, εταιρίας για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και τον θάνατο.

Τηλ. Κρατήσεων
close slider

Τηλέφωνα κρατήσεων για τις παραστάσεις
στο Μελίνα Μερκούρη και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο:

6981-720981. 10:00-14:00 και 17:00-21:00.

ΠΑΡΑΣΤAΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕIΑ 09:00- 14:00

Παιδική Σκηνή  (Οι μήνες, Αισώπου κόμιξ 2, Ο ραφτάκος των λέξεων, Το πιο γλυκό ψωμί)

Αρσένης Σοφικίτης 

Τ:6985 858 932, 6945 260 308

Νεανική Σκηνή (Οδύσσεια, Ελένη) 

Τατιάνα Νικολαΐδου

Τ: 6934 600 074

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ