Επιλογή Σελίδας
«Ο Μικρός Βορράς είναι ένα βότσαλο που ψάρεψα για την κόρη μου, που όταν το τρίψεις λάμπει σαν διαμάντι».

7 Χρόνια Μικρός Βορράς

«Θέατρο για όλους, Θέατρο Παντου!»

Θεσσαλονίκη, άνοιξη του 2012 και ο «Μικρός Βορράς» αρχίζει να φτιάχνει με αγάπη και μεράκι το δικό του στίγμα στο θεατρικό χάρτη της χώρας. Και ταξιδεύουν σε σχολικές αίθουσες, σε πολυχώρους και σε πλατείες, ελληνικά παραμύθια και ιστορίες. Γίνονται τα θρανία κάστρα, καράβια και πολιτείες. Και οι τραγωδίες το «σκάνε» από τις σελίδες, αλήθειες ψάχνοντας να πουν στων μαθητών τα αυτιά… και όχι μόνο.

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς» είναι αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία, που λειτουργεί με τη μορφή κολεκτίβας  και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα με επιτυχία σ’ ολόκληρη τη Β.Ελλάδα με θεατρικές παραγωγές και εργαστήρια κυρίως για παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικες, τα οποία παρουσιάζονται σε σχολεία, θεατρικές σκηνές και πολυχώρους.

Θέατρο με διαδραστικό χαρακτήρα, εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την υπογραφή του αεικίνητου σκηνοθέτη Τάσου Ράτζου, ο «Μικρός Βορράς» έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο του ποιοτικού θεάτρου, χρήσιμο και ενισχυτικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και αγαπημένη συντροφιά πιο συχνά ίσως για τους μικρούς φίλους και ενίοτε για τους λίγο μεγαλύτερους.

Αντλούμε κυρίως κείμενα, που προέρχονται από την ελληνική παράδοση και τα μεταφέρουμε στην σκηνή με μια σύγχρονη ματιά. Κάνοντας ξανά κοινό κτήμα αυτό που αφελώς παραμελήθηκε. Δίνοντας στη συνείδηση του μικρού και ευαίσθητου θεατή μια ευκαιρία μύησης στην σπουδαία αυτή δεξαμενή του προφορικού, αφηγηματικού λόγου.

Αφετηρία και προορισμός της δημιουργίας παραστάσεων παιδικού και εφηβικού θεάτρου είναι μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία για το κοινό μας. Θέλουμε ενεργούς θεατές και συμμάχους στην αφήγηση της πλοκής.

 

Η έρευνα που γίνεται είναι πολύ βαθειά και εκτεταμένη και τα παραμύθια- κείμενα επιλέγονται με μεγάλη προσοχή. Γνώμονάς μας είναι η ψυχαγωγία, αλλά και η ωφέλεια και η απόκτηση γνώσεων. Και γι’ αυτά εργαζόμαστε κάθε φορά με ενθουσιασμό και αγάπη ως προς το κείμενο, αλλά και τους θεατές μας.

Γινόμαστε σύγχρονοι «παραμυθάδες», όπως άλλοτε η γιαγιά και ο παππούς, αλλά και μοντέρνοι «ραψωδοί» – «αφηγητές».

Τα μέλη της ομάδας μας

Τάσος Ράτζος

Σκηνοθέτης-Καλλιτεχνικός διευθυντής

Facebook: Tasos Ratzos

Instagram: tasos_ratzos

email: [email protected]

βιογραφικό

Έχει σκηνοθετήσει στο Εθνικό Θέατρο, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στα σημαντικότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Ελλάδας.

Υπήρξε εμψυχωτής και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε στο Τμήμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης του Θεατρολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (2008-2009).

Δίδαξε υποκριτική στις δραματικές σχολές ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ, ΙΑΣΜΟΣ, στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ καθώς και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, της οποίας διετέλεσε και διευθυντής σπουδών (2005-2009).

Παραστάσεις των έργων του έχουν παιχτεί σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βερολίνο, Σκόπια, Κύπρος, Αλβανία).

Ιωάννα Παγιατάκη

Ηθοποιός

Επικοινωνία : τηλ. 2315-311191, 6972-422947

email: [email protected]

βιογραφικό

Απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθήνας με ειδικότητα παραδοσιακούς χορούς και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ΜΟΡΦΩΝ του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ της Αθήνας.

Ως ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει στο Εθνικό Θέατρο,στο Θέατρο Εμπρός, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, και σε πολλά έργα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για το Θέατρο για Παιδιά. Το Εκπαιδευτικό Δράμα. Το Ελλήνικό Λαϊκό παραμύθι, το Θέατρο του Καταπιεσμένου, Butoh, Βιοενέργεια κλπ.

Για τρία χρόνια συνεργάστηκε στενά με τη Μελίνα Χατζηγεωργίου (διδάσκουσα του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου) στο μάθημα θεάτρου στο ΠΣΠΘ, η οποία υπήρξε ο μέντοράς της στο Εκπαιδευτικό Δράμα.

Δίδαξε θέατρο για παιδιά στο ΠΣΠΘ σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων ,σε ιδιωτικές ομάδες, υποκριτική-αυτοσχεδιασμό στην ανώτερη δραματική σχολή Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου, συνεργάστηκε με το Future Library, στο πρόγραμμα ”Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος”, και συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια με τον βρεφονηπιακό σταθμό Καραμελένια.

Είναι ιδρυτικό μέλος, βοηθός σκηνοθέτη και ενδυματολόγος της εταιρείας θεάτρου Μικρός Βορράς που δημιουργεί κυρίως διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ηθοποιός

Facebook: Alexandros Nikolaidis

Instagram: alexandros_nikolaidis_

βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς». Παρακολουθήσε σεμινάρια Υποκριτικής, Σκηνοθεσίας, Φωνητικής, Κλόουν, Απαγγελίας, και Εκπαιδευτικού Δράματος,  με τους Ανδρέα Μανωλικάκη (Actors Studio), Γιάννη Παρασκευόπουλο, Ταξιάρχη Χάνο, Ερατώ Πίσση, Γρηγόρη Βαλτινό,  Άκη Σακελαρίου, Μελίνα Χατζηγεωργίου και Φλώρα Σπύρου.

Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τις θεατρικές ομάδες «mammals» και «Ars Moriendi».

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Τάσο Ράτζο, Θάνο Νίκα, Αλέξανδρο Κωχ και Παύλο Δανελάτο, μεταξύ άλλων στις παραστάσεις:  «Τίτος Ανδρόνικος», «Φαίδρας Έρως», «Εισβολή!», «Σαλώμη», «Το αριστούργημα», «Όπερα της πεντάρας» κ.α

 Έχει επίσης σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Αν αργήσω κοιμήσου» του Άκη Δήμου και «Θα σε πάρει ο δρόμος» του Σάκη Σερέφα στη θεατρική ομάδα του Δήμου Βόλβης, και έχει συμμετάσχει σε performance, κινηματογραφικές  ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, σε μουσικά βίντεο κλιπ, και σε τηλεοπτικά και διαδικτυακά διαφημιστικά σποτ.

 Με την εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς» συνεργάζεται ανελιπώς από το 2012 στις παραστάσεις: «Τίτος Ανδρόνικος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Σφαγείο» του Ιλάν Χατσόρ, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, «Αισώπου Κόμιξ 2» (ο ψεύτης βοσκός και άλλοι μύθοι) του Σάκη Σερέφα, και «Ο Ραφτάκος των Λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Από τον Οκτώβριο του 2017 είναι υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου του «Μικρού Βορρά» για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Μάρκος Τότσκας

Ηθοποιός

Facebook: Totskas Markos 

email: [email protected]

βιογραφικό

Ο Μαρκος Τοτσκας γενηθηκε το 1985 στην Κοζανη. Σπουδασε στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσ/κης στο τμημα Μηχανικων Αυτοματισμου. Ειναι αποφοιτος της Ανωτερας Δραματικης Σχολης Ανδρεα Βουτσινα , παρακολουθησε σεμιναρια υποκριτικης ,αναλυσης κειμενου, λογου και ρυθμου αρχαιου δραματος, φωνητικης, κινησιολογιας, κλοουν, μουσικης και πολυφωνικου παραδοσιακου τραγουδιου, με τους Ανδρεα Μανωληκακη(Actors Studio),Βαλια Μαυριδου, Ταξιαρχη Χανο, Αλεξανδρα Καζαζου (Συστημα Ινστιτουτου Γκροτοφσκι), Μελπω Βασιλικου, Ερατω Πισση, Κωστα Αναστασιαδη (η αρμονια του ρυθμου), Αννι Ντουμουζη.

Ως ηθοποιος εχει συνεργαστει με τους σκηνοθετες Τασο Ραντζο , Αλεξανδρο Κωχ , και Θεοδωρο Κοτανιδη και την κινησιολογο -χορευτρια Μελπω Βασιλικου. Μεταξυ αλλων στις παραστασεις “Η δημιουργια του κοσμου και αλλες Business “, “Δραματοποιημενους μυθους του Αισωπου”, Χοροθεατρο “Σταγονα μεσα 1 & 2”, κ.α. Επισης εχει συμετασχει σε ταινιες μικρου μηκους.

Με την εταιρεια θεατρου Μικρος Βορρας συνεργαζεται απο το 2014 στις παραστασεις “Αισωπου κομιξ 1”, “Αισωπου κομιξ 2” ( Ο ψευτης βοσκος και αλλοι μυθοι) του Σακη Σερεφα,και “Ο ραφτακος των λεξεων” του Αντωνη Παπαθεοδουλου.

Ντία Ζούρα

Ηθοποιός

Facebook: Dia Zoura

βιογραφικό

Η Ντία Ζούρα γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη. Το 2010 αποφοίτησε απο το Αμερικάνικο Κολλέγιο “ANATOLIA” και το 2013 από την Ανώτερη Δραματική Σχολή “Ανδρέας Βουτσινάς”. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής,φωνητικής,κλόουν,απαγγελίας και υποκριτικής on camera με τους Ανδρέα Μανωλικάκη (Actor Studio), Ταξιάρχη Χάνο, Ερατώ Πίσση, Γρηγόρη Βαλτινό και Άκη Σακελαρίου αντίστοιχα.

To 2013 συμμετείχε στην πρώτη της επαγγελματική δουλειά “Μικρός Πριγκιπας” σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου από την ομάδα του Μικρού Βορρά και εκτοτε συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Πασχάλης Αραμπατζής, Βασίλης Βασιλάκης, Δήμητρα Λαρετζάκη, Θωμάς Βελισσάρης κ.α.

Έχει συνεργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη με τους Τάσο Ράτζο, Αγγελίνα Σοφιανοπούλου και Αλέξανδρο Κωχ, ως υπεύθυνη επικοινωνίας αλλά και ως υπεύθυνη ψυχαγωγίας για τις παιδικές κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν

Χρήστος Τσάβος

Ηθοποιός

Instagram: christos_tsavos

βιογραφικό

Γεννήθηκα (1993) και μεγάλωσα στην Έδεσσα.
Από την ηλικία των 12 μέχρι 17 ετών υπήρξα μέλος της εφηβικής ομάδας του “Εδεσσαϊκού Θεάτρου”, ενώ το 2012 άρχισα να φοιτώ στην Ανώτερη Δραματική Σχολή “ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ” και αποφοίτησα το 2016 με την πιστοποίηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ηθοποιός της Εταιρείας Θεατρου “Μικρός Βορράς” από το 2017

2013-2014 “Η Παναγία των Παρισίων” / σκηνοθ. Παύλος Δανελάτος (ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ, Παιδική Σκηνή)

2014-2015 “Εργοστάσιο Μουσείο Σοκολάτας ΔΕΘ-HELEXPO” (Θεματικό Πάρκο)

2016-2017 “Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά ΔΕΘ-HELEXPO” (Θεματικό Πάρκο)

2017-2018 “Κατσαρίδα” του Βασίλη Μαυρογεωργίου / σκηνοθ. Τάσος Ράτζος (ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, βραδινή σκηνή)

2018-2019 “Τίτος Ανδρόνικος” Ο. Σαίξπηρ / σκηνοθ. Τάσος Ράτζος (ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, βραδινή σκηνή)

2018-2019 “Οδύσσεια του Ομήρου” / σκηνοθ. Τάσος Ράτζος (ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, εφηβική σκηνή)

Συμμετοχή σε 2 ταινίες μικρού μήκους του τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ

Εθελοντική Συμμετοχή στην παράσταση του “Συλλόγου Καρκινοπαθών Εδέσσης και Περιχώρων”: “Λαός και Κολωνάκι” / σκηνοθ. Ηρώ Γεωργίου (όλα τα έσοδα της παράστασης προσφέρθηκαν σε παιδιά που νοσούν)

Παρουσίαση Παιδικών Φεστιβάλ και Καρναβαλιών

Σεμινάριο Κλόουν με την Μαριάνθη Μότα (στα πλαίσια της σχολής)
Σεμινάρια, ως ακροατής, για το Θέατρο στην εκπαίδευση με τη Φλώρα Σπύρου και την Μελίνα Χατζηγεωργίου (Στα πλαίσια του Εργαστηρίου του Μικρού Βορρά)

 

Θοδωρής Παπαδημητρίου

Μουσικός

email: [email protected]

βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και έχει Master of Music (MMus) με ειδίκευση στη μουσική εκτέλεση – διεύθυνση (performance – conducting) από το University of Hull (Ηνωμένο Βασίλειο). Είναι διπλωματούχος διεύθυνσης ορχήστρας (τάξη Β. Συμεωνίδη, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης) και βιολοντσέλου (άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο, τάξη Μ. Λιάτσου), πτυχιούχος πιάνου (άριστα παμψηφεί, τάξη Θ. Μπιλιλή) και ανώτερων θεωρητικών (φυγή και αντίστιξη, τάξη Ε. Κίκου, αρμονία, τάξη Ι. Μπαρούτα). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με τους Dominique Rouits, Michael Dittrich και Manuel Hernandez-Silva και έχει διευθύνει συναυλίες συμφωνικής μουσικής σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, για ντοκιμαντέρ και για την τηλεόραση. Ως μέλος των The Prefabricated Quartet έχει συμπράξει στη σύνθεση και εκτέλεση πρωτότυπης μουσικής για ζωντανή συνοδεία βωβού κινηματογράφου, για κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους και έχει εμφανιστεί μαζί τους σε πολυάριθμες συναυλίες. Από το 2015 είναι βοηθός αρχιμουσικού της MOYSA (συμφωνική ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), την οποία έχει διευθύνει σε συναυλίες συμφωνικής μουσικής, σε παραστάσεις όπερας, καθώς και σε ηχογραφήσεις πρωτότυπης μουσικής για κινηματογραφικές ταινίες. Παράλληλα διευθύνει τις ορχήστρες του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, ενώ συνθέτει τακτικά συμφωνικά έργα για τα σύνολα που διευθύνει. Το 2019 δημιούργησε το σύνολο εγχόρδων On A String, του οποίου έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια. Έχει εργαστεί στη δευτεροβάθμια (Μουσικά Σχολεία Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κατερίνης, αναπληρωτής καθηγητής βιολοντσέλου) και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ, συμβασιούχος διδάσκων στο αντικείμενο Μουσική στον Κινηματογράφο).

 

Η συνεργασία του με το σκηνοθέτη Τάσο Ράτζο ξεκίνησε το 2010, όταν μαζί με το Χρήστο Γούσιο έγραψαν πρωτότυπη μουσική και έκαναν μουσική επιμέλεια για τις παραστάσεις Το Μαλαματένιο Μήλο – Παραμύθια στο Ασανσέρ (2010, συμπαραγωγή Δη.Πε.Θε Σερρών και Καβάλας) και Ο Λαγός και ο Μπάφος (2011, Δημοτικό Θέατρο Συκεών). Στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό του Μικρού Βορρά με αφετηρία την παράσταση Από το Σφαγείο (2012), για την οποία συνέθεσε και έπαιζε ζωντανά πρωτότυπη μουσική (τσέλο με συνοδεία υπολογιστή και live looping). Τα επόμενα χρόνια, ως τακτικός συνεργάτης πλέον της θεατρικής ομάδας, συνέθεσε πρωτότυπη μουσική μεταξύ άλλων για τις παραστάσεις Ο Μικρός Πρίγκιπας (2014), Σχολείο για Κλόουν (2015), Αισώπου Κόμιξ 2 (2015), Ο Κουκουμπλής (2016), Κατσαρίδα (2017), O Χρουσαϊτός Άτυς κι η Βασιλιοπούλα Ροδογάλη (2017), Οδύσσεια (2018, σύνθεση πρωτότυπης μουσικής σε συνεργασία με το Γιώργο Βραχνό), Titus Andronicus (2018), Ο Ραφτάκος των Λέξεων (2018), Το Πιο Γλυκό Ψωμί (2019).

Λένα Μοσχά

Χορεύτρια-Χορογράφος

Facebook: lena.moscha

βιογραφικό

Η Λένα Μοσχά είναι χορεύτρια, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού ( K.Σ.Ο.Τ). Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια υποκριτικής και χορού, μεταξύ των οποίων  και αυτά  με τη Ρούλα Πατεράκη, την Άντζελα Μπρούσκου, το Βασίλη Μαυρογεωργίου, τον Πέτρο Σεβαστίκογλου, το Γιάννη Ρήγα, το Στέλιο Παυλίδη, το Δημήτρη Ήμελλο,το Σάββα Κυριακίδη, την Αλεξάνδρα Παυλίδου, το Γιώργο Μοσχίδη, την Αμάλια Μπένετ, τον Yutaka Takei, την Henrietta Horn, την Kitt Johnson, την Katja Wachter, τον Wim Vandekeybus, τον Martin Lawrance (Richard Alston Dance Company), τη Lisa Race (Jose Limon Dance Company), τη Denice Vale (Martha Graham Dance Company), τη Linda Kapetanea, τον Inaki Azpillaga, τον Joseph Frucek, τη Νανά Βάχλα, τη Risa Steinberg, τον Αlain Astie , τον David Dorfman, τους Inbal Pinto, τον George Piper, τον Ted Stoffer (C De La B Dance Company), τον Masaki Iwana (Butoh) κ.α.

 Απο το 2006 έχει χορέψει στα περισσότερα έργα του Κώστα Τσιούκα με πιο πρόσφατο τη “Ζιζέλ” που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2019 στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή (Ε.Λ.Σ.), την Aποστολία Παπαδαμάκη, την Αγγελική Στελλάτου, το Θοδωρή Αμπαζή, τους Erasers, τον Άρη Μπαφαλούκα, τη Μαργαρίτα Αμαραντίδη, το Δημήτρη Μπίτο, τον Prabhu Deva, τον Άγγελο Πλέσσα, το  Νίκο Κορνήλιο, τη Μπέττυ Βυτινάρου, την Anja Kirschner – David Panos κ.α. σε έργα που έχουν προσκληθεί από φεστιβάλ και οργανισμούς όπως το Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης,η Αthens Biennale,η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, η Κunsthalle Αthena, το Ηρώδειο, το REMAP, το M.I.R. festival, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το Mousson festival, ο  ΑΝΤ1 TV  κ.α.

 Έχει χορέψει και χορογραφήσει video clips των Onirama, του Αντώνη Ρέμου και Μάνου Πυροβολάκη, του Τareq και της Ilia Darlin, του Μιχάλη Δέλτα, των Plastic Flowers , των  Εlectro Vampires, του Polygrains.

 Με την εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς» συνεργάζεται από το 2017 και έχει επιμεληθεί τις χορογραφίες και την κίνηση στις παραστάσεις « Το πιο γλυκό ψωμί» , «Ο Ραφτάκος των Λέξεων», «Οδύσσεια»,« Τίτος Ανδρόνικος», «Κατσαρίδα», «’Ο Χρουσαϊτός Άττυς και η βασιλιοπούλα Ροδογάλη».

Γιάννης Βαρβαρέτσος

Ηθοποιός

Facebook: giannis.varvaresos

Instagram: varvaresosg

βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Α.Π.Θ και της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς». Είναι, επίσης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής του Τμήματος Θεάτρου, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Α.Π.Θ., με κατεύθυνση «Σκηνοθεσία-Υποκριτική».

Έχει συνεργαστεί σαν ηθοποιός και χορευτής με τους: Β. Κουκαλάνι, Τ. Τζαμαργιά, Τ. Ράτζο, Ν. Ορτετζάτο, Μ. Ψωματάκη, Κ. Καπελώνη, Π. Γκιουλή, Π. Δανελάτο, Β. Παρασκευαΐδου, M. Znaniecki, Μ. Κάλμπαρη, Κ. Δημοπούλου, με τις ομάδες χορού «Trickortreat» και «Κιναίσθηση» και την ομάδα θεάτρου «Sourliboom», των οποίων υπήρξε και μέλος. Έχει συνεργαστει ως βοηθός σκηνοθέτη με την Ε. Ευθυμίου. Έχει παρακολουθήσει το summer course: The Poetic Body, στην Arthaus Berlin International Training and Research Centre for Theatre and Performance Makers,  στο Βερολίνο με τους Ariel Gutierrez και Kelley Soul, και το summer course: intensive masterclass «Le Jeu and Clowns» με τον Philippe Gaullier, στο Παρίσι.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού με τους D. Zambrano, T. Lachky, Rootlessroot (L. Kapetanea & J. Frucek), Α. Κανελλοπούλου, Κ. Ευθυμιάδου, B. Azizaj, και τα summer workshops χορού στο Διεθνές Φεστιβάλ Deltebre στη Βαρκελώνη, με τους  M. Tomasik, M. Herich, M. Kivaldy, P. Jasko, R. Sukesh, E. Jimenez, L. Auris & J. Jauregui, L. Ayguade, E. Ernesto, B. “Fury”. Έχει παρακολουθήσει, επίσης, σεμινάριο υποκριτικής με την Α. Καζάζου.

 Στον Μικρό Βορρά εργάστηκε σαν ηθοποιός την περίοδο 2017-2018, έγραψε τη διασκευή του παραμυθιού «Η κυρά-Καλή και οι δώδεκα Μήνες» και δίδαξε το έργο με την ιδιότητα του βοηθού σκηνοθέτη στο νέο ανέβασμα.

Ζωή Βαλιώτη

Θεατροπαιδαγωγός

Facebook: Ζωούλα Σουρ Ζουλιέ

email:  [email protected]

βιογραφικό

Η Ζωή Βαλιώτη είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Σχολής Νηπιαγωγών της Φλώρινας. Τρέφοντας μεγάλη αγάπη για τις τέχνες έχει ασχοληθεί με το θέατρο και τη μουσική μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια και θεατρικά εργαστήρια. Το Εκπαιδευτικό Δράμα είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή της καθώς αποτελεί μία υπέροχη μέθοδο όπου μπορεί να συνδυάζει όλα όσα αγαπά. Με μέντορα τη Μελίνα Χατζηγεωργίου, αλλά και έχοντας φοιτήσει δίπλα στη Μάρθα Κατσαρίδου, ωθεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τα εργαλεία που υπάρχουν στο προσωπικό τους μαγικό σεντούκι και χρησιμοποιώντας τα να αναπτύξουν υγιείς προσωπικότητες και μια ζωή πλούσια σε ουσιαστικές εμπειρίες.

Από το 2018 είναι υπεύθυνη θεατροπαιδαγωγός του θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά της Εταιρείας Θεάτρου Μικρός Βορράς.

Φούλη Σγούρου

Θεατροπαιδαγωγός

Facebook: fouli sgourou

Instagram: fouli.sg_fia

βιογραφικό

«τα παιδιά μπερδεύουν συχνά τις λέξεις “χτες” και “αύριο” γιατί κατοικούν με όλο τους το είναι στη λέξη Τώρα»…

 Η ΣγούρουΦούλη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία, του Δ.Π.Θ, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, δασκάλα παιδικής yoga και aerial yoga, φοιτήτρια στο Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών και του Μεταπτυχιακού «Αισθητική Αγωγή – θεωρία και δράσεις» στο Α.Π.Θ. Αξιοποιεί τις πολύχρονες γνώσεις της σε χορό (κλασικό, σύγχρονο και εναέριο ακροβατικό χορό), μουσική (κιθάρα, φυσαρμόνικα, ukulele, cajon) και θέατρο σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές ομάδες θεάτρου και κουκλοθεάτρου. Συμμετέχει ως performer αυτοσχεδιαστικού θεάτρου στην ομάδα “yaimpro”, σε παραστάσεις εναέριων ακροβατικών με την ομάδα KIRKO, ως μουσικός στην ομάδα Artedanca με cajon και bodypercussion. Αναλαμβάνει θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα σε Μουσεία, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και άλλους πολυχώρους. Είναι αρθρογράφος στη θεατροπαιδαγωγική στήλη του περιοδικού Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος: «Πράξη» και επισης γράφει δικές της ιστορίες για παιδιά. Με αστείρετυη αγάπη γι’ αυτό που κάνει συνεχίζει να επιμορφώνεται και να εξελίσσεται με σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στο ταξίδι της δια βίου μάθησης.

Από το 2018 είναι υπεύθυνη θεατροπαιδαγωγός του θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά της Εταιρείας Θεάτρου Μικρός Βορράς.

Μαρία Ντίνου

Ηθοποιός-Εκπαιδευτικός

Facebook: Μαρία Καραμέλω

Instagram: caramelomairi – Maria Ntinou

βιογραφικό

Η Μαρία Ντίνου γεννήθηκε το 1991 και μεγάλωσε στον Αστακό Αιτ/νίας.

Είναι αριστούχος απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ανδρέα Βουτσινά, εγκεκριμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Επίσης, είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τα τελευταία έτη εργάζεται τόσο ως ηθοποιός όσο και ως εκπαιδευτικός.

Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια υποκριτικής με εισηγητές τους Αλέξανδρο Μιχαήλ, Άρη Μπινιάρη, Άρη Σερβετάλη, Κορίνα Βασιλειάδου, Μελίνα Αποστολίδου, Σίμο Κακάλα, κ. α. και μαθήματα χορού – κινησιολογίας από τους Ιωάννα Μήτσικα, Κωνσταντίνο Γεράρδο, Λένα Μοσχά, κ.α.. Έχει παρακολουθήσει ακόμα μαθήματα φωνητικής και τραγουδιού από την Εύη Σιαμαντά, ενώ τον τελευταίο χρόνο παρακολουθεί μαθήματα παραδοσιακού πολυφωνικού τραγουδιού με εισηγήτρια την Άννη Ντουμούζη.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Αλέξανδρο Ράπτη, Δημήτρη Μπαμπίλη, Τηλέμαχο Μουδατσάκι και Φώτη Δούσο στις παραστάσεις: “Η Αυγή και ο Ανθός” του Θωμά Βελισσάρη, “…Και Ιουλιέτα” του Άκη Δήμου, “Το δέντρο μου” της Μέτης Παναγιωτοπούλου. Η ίδια ως ενεργό μέλος της θεατρικής ομάδας Μώθ έχει σκηνοθετήσει από κοινού με την Πολυξένη Αϊμαλιώτη την παράσταση “Η σιωπή μόνο βλέπει” του Βασίλη Βασιλείου. Επίσης, είναι θεατρική εμψυχώτρια και ενεργό μέλος της Λέσχης Φιλαναγνωσίας Εφήβων Αστακού Χρ. Παμπλέκης.

Η συνεργασία της με την Εταιρεία Θεάτρου Μικρός Βορράς και τον σκηνοθέτη Τάσο Ράτζο ξεκίνησε πρόσφατα, καθώς αυτό το διάστημα κάνει πρόβες για τη νέα παραγωγή της εφηβικής σκηνής του Μικρού Βορρά, την Ιλιάδα του Ομήρου.

Δανάη Κλάδη

Ηθοποιός

Facebook: dkladi

Instagram: danailamma

βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στην Κρήτη. Είναι απόφοιτη του τμήματος θεάτρου του Α.Π.Θ με κατεύθυνση υποκριτικής. Από το 2012 εργάζεται στην ως ηθοποιός στην παιδική σκηνή της πόλης και αλλες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Εχει συνεργαστεί με τους Δαμιανό Κωνσταντινίδη (Κατω από το γαλατόδασος), Δημήτρη Αδάμη (Ασχημόπαπο, Μικρός πρίγκηπας, Πινόκιο), Γεώργιο Δερνίκα (Το δέντρο που έδινε), Buba soso gabedava (Με δύναμη από την Κηφισιά), κουκλοθίασος Redicolo (Πινόκιο ενα διαφορετικό αγόρι), Αλέξανδρο Κωχ (Δεσποινίς Τζούλια).

Με τη θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς και τον σκηνοθέτη Τάσο Ράτζο συνεργάστηκε το 2019-2020 στην παιδική παρασταση Ο ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Καθώς και στην παράσταση Αισώπου κωμιξ 2.

Έλενα Μιχαηλίδη

Ηθοποιός

Facebook: elena.michailidi.1

βιογραφικό

Η Έλενα Μιχαηλίδη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1986 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής “Ανδρέας Βουτσινάς” και του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει το διετή κύκλο θεατρικής εκπαίδευσης στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει μουσικές σπουδές στο κλασικό πιάνο και κατέχει πτυχίο Αρμονίας.

Παρακολούθησε σεμινάρια Υποκριτικής, Σκηνοθεσίας, Φωνητικής, Σύγχρονου Χορού, Μουσικής – Ρυθμολογίας, Τραγουδιού και Μάσκας με τους Ιωάννα Παππά, Αντώνη Λουδάρο, Άρη Σερβετάλη, Στεφανία Γουλιώτη, Άκη Σακελλαρίου, Σίμο Κακάλα. Δημήτρη Ναζίρη, Μάρα Τσικάρα, Γιώτα Φωτοπούλου Κατερίνα Γιαμαλή Κώστα Γεράρδο, Ιωάννα Μήτσικα, Γιούλα Μιχαήλ, Δώρα Κουγιουμτζή, Αλέξανδρο Κωχ, Jimi Renfro, Lajio Muncasa, Winston Scholsberg, Masimo Tuveri.

Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τις Ομάδες Δράσης και τις Ομάδες Πρωτοβουλίας του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης, με το “Σ.Μου.Θ.” (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου), το “Σύγχρονο Θέατρο Πρόταση”, την ομάδα χοροθεάτρου “Off Art”, τη “Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορρείου Ελλάδος” και τον Ευρωπαϊκό Καλλιτεχνικό Οργανισμό “Roots & Routes International”.  

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Τάσο Ράτζο και Πέτρο Ζηβανό στις παραστάσεις  “Μήνες”, “Το πιο Γλυκό Ψωμί”, “Ραχήλ”.

Η συνεργασία της με την εταιρεία θεάτρου “Μικρός Βορράς” ξεκίνησε το 2019, οπότε και μπήκε στο ενεργητικό της ομάδας, για τις παραστάσεις  της “Οι Μήνες” και “Το πιο Γλυκό Ψωμί”.

Ιωάννης Καμπούρης

Ηθοποιός

Facebook: Ιωάννης Καμπούρης

βιογραφικό

Ο Ιωάννης Καμπούρης γεννήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Κατεύθυνση Υποκριτικής). Διδάχθηκε υποκριτική από τους: Έφη Σταμούλη, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Δαμιανό Κωνσταντινίδη, Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημήτρη Ναζίρη, Γλυκερία Καλαϊτζή. Διδάχθηκε κίνηση από τους: Στέλλα Μιχαηλίδου, Ίρις Νικολάου. Διδάχθηκε τραγούδι και φωνητική-ορθοφωνία από τους: Κώστα Βόμβολο, Γρηγόρη Παπαδόπουλο. Διδάχθηκε θεατροπαιδαγωγική από τους: Τάσο Αγγελόπουλο, Μάρθα Κατσαρίδου.

Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας θεάτρου «Monks», με την οποία συμμετείχε ως ηθοποιός στην παράσταση «Ωραίος & Sexy» του Woody Allen, το 2019.

Από το 2019, συνεργάζεται με την εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς», με συμμετοχή στις παραστάσεις της εφηβικής σκηνής «Οδύσσεια» του Ομήρου και «Ελένη» του Ευριπίδη, ενώ πήρε μέρος και στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «#Odysseia», στο πλαίσιο των δράσεων της EUNIC (European Union National Institutes for Culture).

Αργιέττα Οκαλίδου

Ηθοποιός

Facebook: Argietta RG

Instagram: argietta_rg

βιογραφικό

Η Αργιέττα Οκαλίδου γεννήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς», με πτυχίο πιστοποιημένο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Σπουδάζει στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη κατεύθυνση της ειδικής αγωγής. Στα πλαίσια της σχολής παρακολούθησε σεμινάρια Υποκριτικής, Χορού και Αγγλικών μονολόγων με τους Σίμο Κακάλα, Άρη Σερβετάλη, Ιωάννα Παπά, Αντώνη Λουδάρο, Κωνσταντίνο Γεράρδο και την Άντα Τσεσμελή Έτουαρντς. Παρακολουθεί επίσης μαθήματα φωνητικής με τη Βάλια Μαυρίδου από το 2017. Συμμετείχε σε θεατρικά εργαστήρια από το 2007.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Τάσο Ράτζο και έχει συμμετάσχει στη performance slipLESS’ βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη που παρουσιάστηκε στο Bob theatre festival και στο Από Μηχανής θέατρο.

Με την εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς» συνεργάζεται από τον Ιούνιο του 2019 στην νεανική σκηνή, ως ηθοποιός, στις παραστάσεις: «Ελένη» του Ευριπίδη και «Οδύσσεια» του Ομήρου.

Από τον Οκτώβριο του 2019 είναι μέλος του προγράμματος #odysseia. Δημιουργία θεατρικών εργαστηρίων στο 26ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Άβρα Αυδή, στο πλαίσιο των δράσεων της EUNIC  ( European Union National Institutes for Culture)

Σοφία Φραγγή

Ηθοποιός

Facebook: Sofia.Frann

Instagram: sofiafrann

βιογραφικό

Η Σοφία Φραγγή γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς» εγκεκριμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του Α.Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας ενώ παράλληλα σπουδάζει στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Α.Π.Θ.

Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής, θέατρου μάσκας, φωνητικής, σύγχρονου χορού, musical με τους Άκη Σακελαρίου, Άρη Σερβετάλη, Ευδόκιμο Τσολακίδη, Στεφανία Γουλιώτη, Σίμο Κακάλα, Ιωάννα Παππα, Αντώνη Λουδάρο, Άντα Τσεσμελή Έντουαρντς, Γρηγόρη Πυριαλάκο, Κωνσταντίνο Γεράρδο, Κωνσταντίνα και Δήμητρα Καστέλλου.

Έχει σπουδάσει κλασσική κιθάρα και τραγούδι και έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες με τη jazz συμφωνική ορχήστρα του ωδείου βορείου Ελλάδος με τον μαέστρο Μιχάλη Χατζηαναστασίου.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τον Τάσο Ράτζο στην εφηβική σκηνή του Μικρού Βορρά, με την Σοφία Καρακάτζα και τη Μέλπω Βασιλικού στη ροκ όπερα Jesus Christ Superstar, ενώ έχει δημιουργήσει την performance slipLESS βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη που παρουσιάστηκε στο Bob theatre festival και στο Από Μηχανής θέατρο. Παράλληλα με τις σπουδές της για πολλά χρόνια συνεργαζόταν με την ομάδα «τσιρκολελέτα» ως κλόουν.

Με την εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς» συνεργάζεται από τον Ιούνιο του 2019 στις παραστάσεις: « Ελένη » του Ευριπίδη και «Οδύσσεια» του Ομήρου.

Από τον Οκτώβριο του 2019 είναι μέλος του προγράμματος «#odysseia». Δημιουργία θεατρικών εργαστηρίων στο 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης υπό την επιμέλεια της ομάδας Μικρός  Βορράς, σε συνεργασία με την Μελίνα Χατζηγεωργίου και τον Τάσο Ράτζο. Στο πλαίσιο των δράσεων της EUNIC  (European Union National Institutes for Culture)

Γιώργος Χριστοφορίδης

Ηθοποιός

Facebook: giorgos xristoforidhs

email: [email protected]

βιογραφικό

Ο Χριστοφορίδης Γιώργος γεννήθηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκρτιτικής με τoυς forte theatre company, Jean Jacques Lemetre (θέατρο του ήλιου), Sine Qua Non Art, Christiane Pohle, Gabriele Vacis, Γιάννη Παρασκευόπουλο, Έλενα Μαυρίδου, Σοφία Πάσχου.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Τάσο Ράτζο, Γιάννη Παρασκευόπουλο, Πάνο Δελινικόπουλο, Γιάννη Διδασκάλου, Δημήτρη Αδάμη, μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Οur inner tragedy», «όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», «Ο δράκος του Σβάρτζ». Έχει συμμετάσχει σε performance, κινηματογραφικές  ταινίες μικρού  μήκους και διαδικτυακά διαφημιστικά σποτ.

Με την εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς» συνεργάζεται από το 2020 στην παράταση: «Ηλιάδα» του Ομήρου.

Χρήστος Λοΐζος

Ηθοποιός

Επικοινωνία: τηλ. 6985800203

email: [email protected]

βιογραφικό

Προσωπικά στοιχεία:

Χρώμα μαλλιών: Καστανό
Χρώμα ματιών: Καστανό
Ύψος: 1,78
Βάρος: 68
Έτος Γέννησης: 1993
Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονίκη
Στρατιωτικές Υποχρεώσεις: Εκπληρωμένες

Σουδές:

2008-2011 Θεατρικό εργαστήρι «Οραματιστές»

2011-2013 Πτυχίο Τουριστικών Επαγγελμάτων στη σχολή «ΕΠΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

2014-2018 Απόφοιτος στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς»

Επαγγελματική Δραστηριότητα:

2011 Πάμελα του Γκολντόνι με τη θεατρική ομάδα «Δρυάδες»

2012 Ταρτούφος του Μολιέρου με τη θεατρική ομάδα «Δρυάδες»

2017 Η Σιωπή μόνο βλέπει στο Σχήμα εκτός Άξονα

2017 Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά

2018 Οι Μήνες με τη θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς, σκηνοθ. Τάσος Ράτζος

Σεμινάρια:

2016 Υποκριτική με την Πέγκυ Τρικαλιώτη

2017 Σωματικό θέτρο με τον Άρη Σερβετάλη

2018 Λύκειο Επιδαύρου “International School of Ancient Drama”

Ενδιαφέροντα:

Μαθήματα φωνητικής στο κλασικό τραγούδι με τη Θάλεια Μαυρίδου

Εκμάθηση μουσικού οργάνου, κιθάρας-Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης

Κολύμβηση σε αθλητικό σύλλογο-Ελληνικό Κολλέγιο

Ξένες Γλώσσες:

Αγγλικά (Lower)

Γαλλικά (Α2)

Ειδικές Γνώσεις:

Χρήση Η/Υ (ECDL)

Δίπλωμα οδήγησης

 

Δωροθέα Λούκρη

Αρχιτέκτονας

Instagram: doriloukri

email: [email protected]

βιογραφικό

Η Δωροθέα Λούκρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα αλλά ζει εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική στη Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. και κατέχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον τομέα της “Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης” από την Πολυτεχνική Σχολή του Π.Θ.

Η αγάπη της όμως για το βιβλίο και την τέχνη σε συνδυασμό με το θαυμασμό για την παιδική φαντασία και δημιουργικότητα, την ώθησαν σε μια αλλαγή πορείας και κάπως έτσι προέκυψε η ενασχόληση με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Πιστεύοντας στη σημασία της εικόνας όχι απλώς ως διακοσμητικό στοιχείο αλλά ως δομικό συστατικό της ίδιας της ιστορίας, ελπίζει με τη δουλειά της να συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας πιο ενεργητικής και πολυδιαστατης σχέσης ανάμεσα στο παιδί /αναγνώστη και το βιβλίο.

Παράλληλα μέσα στο ίδιο πλαίσιο διερεύνησης του ρόλου της τέχνης στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού συνεργάζεται με παιδαγωγικές ομάδες και χώρους δημιουργικής απασχόλησης . Η συνεργασία της με την Εταιρεία Θεάτρου “Μικρός Βορράς” ξεκίνησε το 2017 και έχει ασχοληθεί με την εικαστική-γραφιστική επιμέλεια των ηλεκτρονικών και έντυπων υλικών πριώθησης των παραστάσεων και των δράσεων της ομάδας, όπως επίσης και της ιστοσελίδας του Μικρού Βορρά. 

Θέατρο για όλους, θέατρο παντού!

Οι παραστάσεις μας «ταξιδεύουν» στα σχολεία για να ενισχύσουν τη δουλειά των εκπαιδευτικών και να προσφέρουν μια ώρα απόδρασης στη χώρα της φαντασίας χωρίς να κάνουν βήμα από τα θρανία.

Για λίγο, ο χώρος του σχολείου αλλάζει χαρακτήρα και μέσα από τη διάδραση και τη βιωματική συμμετοχή, οι μαθητές μοιράζονται εμπειρίες, ιδέες αλλά και συναισθήματα.

Στους δάσκαλους και στους καθηγητές προσφέρεται δωρεάν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για πριν και μετά την παράσταση, το οποίο έχουν σχεδιάσει η καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ., Μελίνα Χατζηγεωργίου, η θεατρολόγος, ειδικευμένη στο Drama in Education, Άννα Παπαφίγκου και η εκπαιδευτικός ειδικευμένη στο θέατρο στην εκπαίδευση, Φλώρα Σπύρου.

Μέχρι σήμερα, ο «Μικρός Βορράς» δεν σταμάτησε να περιοδεύει σε σχολεία και χώρους πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας. Με στόχο να δουν τα παιδιά ποιοτικό θέατρο ταξιδεύει και στα πιο απομακρυσμένα χωριά -φτάσαμε μέχρι σε σχολεία στην Κέρκυρα, την Ικαρία, την Κρήτη, αλλά και την Κω.

Έτερη, βασική δραστηριότητα του «Μικρού Βορρά» είναι η συμμετοχή με παιδικές παραστάσεις σε φεστιβάλ και γιορτές για παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Παραθινούπολη 2015 (Δήμος Καλαμαριάς)
  • Χώρος τεχνών Βέροιας, Χριστούγεννα 2014
  • Τεχνότοπος 2014 και 2015 (Δήμος Θεσσαλονίκης)
  • Bazaar φίλων μέριμνας του παιδιού, 2015
Τηλ. Κρατήσεων
close slider

Τηλέφωνα κρατήσεων για τις παραστάσεις
στο Μελίνα Μερκούρη και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο:

6981-720981. 10:00-14:00 και 17:00-21:00.

ΠΑΡΑΣΤAΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕIΑ 09:00- 14:00

Παιδική Σκηνή  (Οι μήνες, Αισώπου κόμιξ 2, Ο ραφτάκος των λέξεων, Το πιο γλυκό ψωμί)

Αρσένης Σοφικίτης 

Τ:6985 858 932, 6945 260 308

Νεανική Σκηνή (Οδύσσεια, Ελένη) 

Τατιάνα Νικολαΐδου

Τ: 6934 600 074

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ