Επιλογή Σελίδας

ΕΜΒΑΘΥΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

 

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν σε διάφορες όψεις του Εκπαιδευτικού Δράματος και στη διαδικασία του σχεδιασμού μέσα από σχετική θεωρία, βίωση και εφαρμογή. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα αναλύσουν κάποιες πλευρές της θεωρίας και θα δουλέψουν για τον σχεδιασμό ενός μαθήματος με τη μέθοδο του Εκπαιδευτικού Δράματος σε μικρές ομάδες και ατομικά.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε όσους ασχολούνται με τη Θεατρική Αγωγή, θεατρολόγους, εκπαιδευτικούς, κ.ά. που έχουν ήδη παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια Εκπαιδευτικού Δράματος και θέλουν να εμβαθύνουν στον σχεδιασμό μαθημάτων.

Διάρκεια: 24 Ιανουαρίου – 20 Μαρτίου 2024 (9 συναντήσεις)
Ημέρα και ώρα διεξαγωγής:
Διαδικτυακά: κάθε Τετάρτη 6:00 – 8:00.
Δια ζώσης: Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, 21 Φεβρουαρίου και 20 Μαρτίου 5:30-8:30.
Κόστος: 80 ευρώ
Διδάσκουν: Άβρα Αυδή, φιλόλογος, θεατροπαιδαγωγός

Μελίνα Χατζηγεωργίου, θεατροπαιδαγωγός, εκπαιδευτικός

 

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής ως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2024. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ηλεκτρονικά στο mail: mikrosvorras@gmail.com
Τηλεφωνικά στο 6985-858932 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τάσος Ράτζος
Υπεύθυνη οργάνωσης εργαστηρίων: Ελευθερία Καμπαγιοβάνη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΑΒΡΑΣ ΑΥΔΗ
Η Άβρα Αυδή είναι φιλόλογος και θεατροπαιδαγωγός. Υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια και ως Υπεύθυνη Πολιτιστικών. Παράλληλα, δίδαξε, επί 15 έτη 2001-2016), στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. Ασχολείται συστηματικά με τη γλωσσική διδασκαλία και με τη Θεατρική Αγωγή, τομείς στους οποίους έχει επιτελέσει διδακτικό, επιμορφωτικό και συγγραφικό έργο. Συμμετείχε στη συγγραφή των παρακάτω ομαδικών έργων σχετικά με τη γλωσσική διδασκαλία: Εγχειρίδια «Έκφραση-Έκθεση» για το λύκειο, Πρόγραμμα Σπουδών για τη Νεοελληνική Γλώσσα (1998), ψηφιακό έργο «Πολύτροπη Γλώσσα» (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, 2017 κ.ε.). Συνέγραψε με τη Μελίνα Χατζηγεωργίου τα βιβλία «Η τέχνη του Δράματος στην εκπαίδευση. 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής» (Μεταίχμιο 2007) και «Όταν ο δάσκαλος μπαίνει σε ρόλο. 50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια με Δάσκαλο σε Ρόλο» (Μεταίχμιο 2018). Πρόσφατα (2022) εξέδωσε τη συλλογή διηγημάτων «Μονοπάτια», εκδ. Γράφημα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
Η Μελίνα Χατζηγεωργίου είναι εκπαιδευτικός και θεατροπαιδαγωγός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εκπαιδευτικό Δράμα. Δίδαξε επί 15 έτη στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. τα μαθήματα «Δραματοποίηση» και «Το Θέατρο στο σχολείο». Εργάστηκε ως θεατροπαιδαγωγός στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, σε μουσεία και σε σχολεία. Σχεδίασε και συντόνισε θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα σε μουσεία και σε σχολεία. Δίδαξε σε επιμορφωτικά σεμινάρια για το Εκπαιδευτικό Δράμα που οργανώθηκαν από πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, μουσεία, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, τον «Μικρό Βορρά», και άλλους φορείς. Συνέγραψε με την Άβρα Αυδή τα βιβλία «Η τέχνη του Δράματος στην εκπαίδευση. 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής» και «Όταν ο δάσκαλος μπαίνει σε ρόλο. 50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια με Δάσκαλο σε Ρόλο». Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Αγορά Εισιτηρίων
close slider

Αγορά εισιτηρίων από:

Ο Ραφτάκος των λέξεων στα Ιωάννινα | https://www.more.com/theater/christmas/o-raftakos-ton-lekseon-sta-ioannina/

 

Υπεύθυνες οργάνωσης παραστάσεων:

 

-Παιδική Σκηνή  [Ο Εγωιστής Γίγαντας, Τρεις... κι ο Αίσωπος, Ο Ραφτάκος των λέξεων, Ο Σιμιγδαλένιος]

Ελευθερία Καμπαγιοβάνη  Τ: 6985 858 932

 

-Νεανική Σκηνή [#Support_Hara, Ιλιάδα, Οδύσσεια, Ελένη]

Αλεξάνδρα Κασιούμη Τ: 6934 600 074

 

-Περιοδεία (όλες οι παραστάσεις)

Αλεξάνδρα Κασιούμη Τ: 6972 442 996

-Θεατρικά Εργαστήρια 

Ελευθερία Καμπαγιοβάνη Τ: 6985 858 932

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ