Επιλογή Σελίδας

Ξεκινούν οι εγγραφές για το θεατρικό εργαστήρι για εφήβους/ες & νέους/ες

 
Η εφηβεία είναι μια ηλικία-ορόσημο για τις ζωές μας. Είναι το μονοπάτι που γεφυρώνει τη παιδική μας ηλικία με τις χαρές και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης. Όλα είναι πιο έντονα, τα συναισθήματα, ο έρωτας, ο θυμός, οι αλλαγές. Και η ελευθερία. Οι ενήλικες πολλές φορές βρίσκουν καταφύγιο στην αιώνια εφηβεία, ενώ οι έφηβοι βιάζονται να την ξεπεράσουν. Στα θεατρικά μας εργαστήρια με πλήρη σεβασμό και ενσυναίσθηση σε αυτήν την μετάβαση, δίνουμε το βήμα μέσα από σύγχρονες θεατροπαιδαγωγικές μεθόδους στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να εκφραστούν, να συλλογιστούν, να αλληλεπιδράσουν και να δημιουργήσουν.
Με όλη μας την αγάπη αλλά και την υπευθυνότητα πραγματοποιούμε αυτό το εργαστήρι. Για να δώσουμε χώρο στις νεανικές φωτιές και στις λάμψεις τους να ανακαλύψουμε τις σκιές που θα γίνουν σήματα για να βρούμε ξανά τη χαμένη μας παιδικότητα. Αυτή η χαμένη παιδικότητα είναι η ουσία του θεάτρου.

Το θεατρικό εργαστήρι για έφηβους/ες& νέους/ες πραγματοποιείται για 4ο χρόνο!

 

Για παιδιά από 12 ετών (Γυμνασίου-Λυκείου)

 

Κάθε Σάββατο από τον Οκτώβριο μέχρι τέλη Μαΐου, 12:00-15:00

Open Day: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 12:00

Στο Transcendance – αγωγός τέχνης (Πολυξένης Αντωνίου 4, Κέντρο Θεσσαλονίκης

Κόστος συμμετοχής: 45 ευρώ/μήνα (για αδέρφια 35 ευρώ/μήνα)

Υπεύθυνοι του εργαστηρίου:

Η θεατροπαιδαγωγός & σκηνοθέτις Ελευθερία Καμπαγιοβάνη και ο ηθοποιός Χρήστος Τσάβος

 

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσινάρης

 

Η φετινή χρονια 

Ο Μικρός Βορράς αποφασίζει φέτος να ασχοληθεί με το θέμα της Ενεργούς Πολιτότητας, ένα θέμα βγαλμένο από τον πυρήνα της σύγχρονης πραγματικότητας. Όλα τα εργαστήρια και οι νέες παραγωγές θα κινηθούν γύρω από αυτόν τον άξονα, σε μια ανάγκη να σκεφτόμαστε όλοι παραπάνω ως πολιτικά όντα και να συμπράττουμε με γνώμονα το σύνολο και όπλο μας την τέχνη. Η συνύπαρξη στην κοινωνία, ο σεβασμός στους ανθρώπους και το περιβάλλον, η αλληλεγγύη, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ισότητα, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και πολλά ακόμα θέματα με κέντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία, το άτομο και το σύνολο, θα αποτελέσουν υλικά έμπνευσης και δημιουργικότητας για μικρούς και μεγάλους στα εργαστήρια μας. Οι νέες παραγωγες του Μικρού Βορρά ποτίζονται από την Ενεργό Πολιτότητα, υπενθυμιζοντας πως το θέατρο είναι η κατεξοχήν πολιτική τέχνη και η τέχνη το εργαλείο μας να συνδράμουμε στην κοινότητα. Έτσι, οι οδηγοί μας φέτος θα είναι συγγραφείς που με το έργο τους επηρέασαν τις κοινωνίες όπου ζούσαν αλλά και μεταγενέστερα [Μπρέχτ, τραγικοί ποιητές, Βάις, Φρις, Ουάιλντ, Αναγνωστάκη], ερευνητές της τέχνης που ενέπνευσαν τον δρόμο προς ένα θέατρο κοινότητας [Augusto Boal] και υλικά της σύγχρονης καθημερινότητας που βιώνουμε όλοι.

ℹ️Πληροφορίες – Εγγραφές

Ελευθερία Καμπαγιοβάνη

Τ: 6985 858 932

mikrosvorras@gmail.com

Αγορά Εισιτηρίων
close slider

Αγορά εισιτηρίων από:

Ο Ραφτάκος των λέξεων στα Ιωάννινα | https://www.more.com/theater/christmas/o-raftakos-ton-lekseon-sta-ioannina/

 

Υπεύθυνες οργάνωσης παραστάσεων:

 

-Παιδική Σκηνή  [Ο Εγωιστής Γίγαντας, Τρεις... κι ο Αίσωπος, Ο Ραφτάκος των λέξεων, Ο Σιμιγδαλένιος]

Ελευθερία Καμπαγιοβάνη  Τ: 6985 858 932

 

-Νεανική Σκηνή [#Support_Hara, Ιλιάδα, Οδύσσεια, Ελένη]

Αλεξάνδρα Κασιούμη Τ: 6934 600 074

 

-Περιοδεία (όλες οι παραστάσεις)

Αλεξάνδρα Κασιούμη Τ: 6972 442 996

-Θεατρικά Εργαστήρια 

Ελευθερία Καμπαγιοβάνη Τ: 6985 858 932

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ