Επιλογή Σελίδας

Senioren Club – Θεατρικό εργαστήρι 60+ // ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ

 

Για ηλικίες 60+ 

????Κάθε Πέμπτη από τον Οκτώβριο μέχρι τέλη Μαΐου
????19:30-21:00

????Open Day: 28 Σεπτεμβρίου στις 19:30

????Στο Άσπρο Δέντρο (Ολύμπου 5, Κέντρο Θεσσαλονίκης)
????Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ/μήνα
 
 
Υπεύθυνη εργαστηρίου: H θεατροπαιδαγωγός Μαρία Καστανάρα

Περιγραφή του εργαστηρίου 

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την σημασία και την δύναμη της ομάδας μέσω της δραματικής τέχνης.
Το εργαστήριο θα συνδυάσει στοιχεία και τεχνικές τους εκπαιδευτικού δράματος, του θεάτρου της επινόησης, του θεάτρου ντοκουμέντο (συγκεκριμένα του δράματος των αναμνήσεων), με κυρίαρχο στόχο την συναισθηματική και σωματική εκτόνωση των συμμετεχόντων.
Μέσω της ενεργητικής συμμετοχής θα επιτευχθεί η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης, της έκφρασης και της φαντασίας, η κοινωνικοποίηση, η ενθάρρυνση της εξωστρέφειας, η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης, με λίγα λόγια, η βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Οι αυτοσχεδιασμοί, τα παιχνίδια ρόλων, οι αισθητηριακές ασκήσεις και οι ασκήσεις εμπιστοσύνης, παρέχουν ουσιαστική ψυχαγωγία, διασκέδαση και απόλαυση, που όλοι έχουμε ανάγκη ανεξαρτήτου ηλικίας.
Ξετυλίγοντας το κουβάρι της προσωπικής και της συλλογικής μνήμης, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πως και οι δικές τους ιστορίες, μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό θεατρικό-δραματικό υλικό.

Η φετινή χρονια 

Ο Μικρός Βορράς αποφασίζει φέτος να ασχοληθεί με το θέμα της Ενεργούς Πολιτότητας, ένα θέμα βγαλμένο από τον πυρήνα της σύγχρονης πραγματικότητας. Όλα τα εργαστήρια και οι νέες παραγωγές θα κινηθούν γύρω από αυτόν τον άξονα, σε μια ανάγκη να σκεφτόμαστε όλοι παραπάνω ως πολιτικά όντα και να συμπράττουμε με γνώμονα το σύνολο και όπλο μας την τέχνη. Η συνύπαρξη στην κοινωνία, ο σεβασμός στους ανθρώπους και το περιβάλλον, η αλληλεγγύη, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ισότητα, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και πολλά ακόμα θέματα με κέντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία, το άτομο και το σύνολο, θα αποτελέσουν υλικά έμπνευσης και δημιουργικότητας για μικρούς και μεγάλους στα εργαστήρια μας. Οι νέες παραγωγες του Μικρού Βορρά ποτίζονται από την Ενεργό Πολιτότητα, υπενθυμιζοντας πως το θέατρο είναι η κατεξοχήν πολιτική τέχνη και η τέχνη το εργαλείο μας να συνδράμουμε στην κοινότητα. Έτσι, οι οδηγοί μας φέτος θα είναι συγγραφείς που με το έργο τους επηρέασαν τις κοινωνίες όπου ζούσαν αλλά και μεταγενέστερα [Μπρέχτ, τραγικοί ποιητές, Βάις, Φρις, Ουάιλντ, Αναγνωστάκη], ερευνητές της τέχνης που ενέπνευσαν τον δρόμο προς ένα θέατρο κοινότητας [Augusto Boal] και υλικά της σύγχρονης καθημερινότητας που βιώνουμε όλοι. 

ℹ️Πληροφορίες – Εγγραφές

Ελευθερία Καμπαγιοβάνη

Τ: 6985 858 932

mikrosvorras@gmail.com

Αγορά Εισιτηρίων
close slider

Αγορά εισιτηρίων από:

Ο Ραφτάκος των λέξεων στα Ιωάννινα | https://www.more.com/theater/christmas/o-raftakos-ton-lekseon-sta-ioannina/

 

Υπεύθυνες οργάνωσης παραστάσεων:

 

-Παιδική Σκηνή  [Ο Εγωιστής Γίγαντας, Τρεις... κι ο Αίσωπος, Ο Ραφτάκος των λέξεων, Ο Σιμιγδαλένιος]

Ελευθερία Καμπαγιοβάνη  Τ: 6985 858 932

 

-Νεανική Σκηνή [#Support_Hara, Ιλιάδα, Οδύσσεια, Ελένη]

Αλεξάνδρα Κασιούμη Τ: 6934 600 074

 

-Περιοδεία (όλες οι παραστάσεις)

Αλεξάνδρα Κασιούμη Τ: 6972 442 996

-Θεατρικά Εργαστήρια 

Ελευθερία Καμπαγιοβάνη Τ: 6985 858 932

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ